Terugblik op mijn eerste trainingsjaar met blindengeleidehond Jim bij Easy-Wrap

Een verhaal van Imari de Haan
7 september 2013

Het is inmiddels precies een jaar geleden dat ik startte met het volgen van de lessen bij hondenschool Easy-Wrap en als ik terugkijk op het afgelopen jaar realiseer ik mij dat er veel is gebeurd. Mede dankzij de hulp van Pita heb ik mijn droom om in de toekomst een mooi B-diploma te halen weer nieuw leven in kunnen blazen en zie ik Jim met sprongen vooruit gaan, maar hebben wij vooral veel plezier tijdens de lessen. Er wordt namelijk op een positieve en creatieve manier getraind, de trainingsgroep is klein en dus kan er aan elke cursist de nodige aandacht worden besteed. Echter, wat voor mij het belangrijkste is, is dat er rekening wordt gehouden met mijn slechtziendheid. Bij Easy-Wrap krijg ik dus een kans om met wat extra hulp te genieten van het werk dat mijn hond laat zien. Pita vertelt mij namelijk voortdurend wat Jim doet en wanneer ik commando’s moet geven om hem te ondersteunen.

Het volgen van de lessen bij Easy-Wrap heeft mij dus veel gebracht en ik denk dan niet alleen aan de vorderingen die Jim maakt, maar ook aan alle avonturen die wij tijdens de lessen hebben beleefd. Zo maakte Jim in het Bentwoudse Bos voor het eerst kennis met de dummy launcher, mocht Jim tijdens de les die in het teken stond van de paasdagen allemaal gekke dingen doen, hebben wij aan het begin van dit jaar een zeer bijzondere privéles in Leiderdorp gehad om mijn deelname aan de clubdiplomadag van de Labrador Vereniging goed voor te bereiden, heb ik samen met Pita een mooi verhaal geschreven voor het tijdschrift “De Jachthond” (het resultaat was een verhaal met mooie foto’s) en mocht Jim afgelopen week een dummy apporteren vanuit een bootje. Bij hondenschool Easy-Wrap staat dus wel altijd vast op welke locatie er wordt getraind, maar blijft het dus altijd weer een verrassing wat er tijdens de lessen staat te gebeuren!!!

Vindt je dit leuk? Share it:
Written on september 8th, 2013 , Cursisten

You must be logged in to post a comment.

Easy-Wrap is created by Hands-Off
Entries (RSS) and Comments (RSS).

Easy-Wrap

van Pita van Kan